Op 1 januari 2019 ben ik begonnen met mijn ME MY, VIRTUAL LIFE project, in praktijk te brengen. In 2019 werd ik  70.

 Achtergrond
ME MY heeft betrekking op een wereldwijde beweging, althans het is ook typisch Westers, waarin de grenzen verkent worden van het gender neutrale. Niet door de negatie van de eigen sekse, maar door het stringente onderscheidt tussen vrouwen en mannen te negeren. 

 

ME MY,

MY VIRTUAL LIFE 

2019

Project identiteit
Vanuit een sociologische/psychologische perspectief is het interessant te zien dat de vrouwelijke travestie, het dragen van mannenkleding normaal wordt gevonden, terwijl het omgedraaide tot woede kan leiden, vooral bij personen van hetzelfde geslacht. Daarvoor zijn natuurlijk tal van psychologische en sociologische verklaringen te geven.
Ik heb er echter een uitgepikt: het actuele vraagstuk van de genderneutraliteit. Ik betrek dit op kleding. In dat geval betekent dit  dat je je niet laat leiden door ongeschreven regels hoe je je hoort te kleden, maar dat je aantrekt wat je wilt, op het moment dat je dat wilt, zonder dat je daarmee je manzijn verliest of afwijst. Vrouwen zijn honderd jaar geleden al begonnen met het dragen van wat toen typisch mannenkleding was, wat ook niet zonder slag of stoot ging.