WORKSHOP
ONTSPANNEN EN GENIETEN
IN ZUID FRANKRIJK

 

GENIETEN EN ONTSPANNEN
Ik organiseer een paar keer per jaar een ‘gebeuren’ waarin de deelnemers als vrienden samen zijn.

Wat is het idee?
Het idee is dat de deelnemers als de feestgangers in het open veld samen eten, vuurtje stoken, plezier hebben, in een ontspannen atmosfeer, waar iedereen zichzelf kan zijn. Centraal staat dat we kunnen relativeren en naar elkaar luisteren.

Activiteiten
In de week dat we samen zijn doen we dagelijks iets anders, als ware het verschillende workshops. Het woord workshop is misschien te groot, want we doen de dingen meestal in ons eigen tempo, alleen of samen naar eigen keuzen. Maar we beginnen om 10.30 uur en eindigen om 12.30 uur.

Wie wil kan meedoen met de meditatie: 9.30 tot 10.30 uur.

 

Wat zijn de thema’s?
Iedere dag kiezen we met een nieuw thema. Dat kan van alles zijn. De deelnemers kunnen zelf ideeën en onderwerpen komen.

Het kan bijvoorbeeld over kunst, politiek, digitale wereld, wetenschap, religie, klimaat en eten, ja noem maar op. Eenmaal een onderwerp gekozen, dan is dat het thema van de dag.
Van 10.30 tot 12.30 praten we over het gekozen onderwerp of doen bepaalde activiteit en relatie daartoe. Na 12.30 gaat iedereen zijn eigen gang.

Bezigheden
Iedereen die creatief bezig wil zijn kan schilderen, met hout of andere materialen werken, fotograferen of korte filmpjes maken. Maar je kan ook tripjes maken of wandelen in de omgeving. Doe alsof je thuis bent.

Als deelnemers werk gemaakt hebben kunnen we dat gezamenlijk bekijken en korte filmpjes kan geprojecteerd worden met de beamer.